Kuidas valida ideaalset katusevärvi?

Kui paar nädalat tagasi arutasime milline katusematerjal on parim, siis täna teeme juttu sellest kuidas valida just teile sobiv katusevärv. Katuseprofiili valikut mõjutavad nii visuaalsed kui ka tehnilised aspektid. Katus peaks sobima majaga, ümbruskonnaga ning meeldima muidugi ka majaomanikule! Kuid uue katuse valik võib osutuda stressirohkeks, kuna esialgu võib tunduda, et valikuid on lõpmatult. Ning kuidas olla kindel, et näidisel olev sindel ning värv sobib ka just sinu katusele...Kas teadsid, et 40% maja üldmuljest moodustab katus! Ehk enne sindlivärvi valikut tuleks lisaks maja välisfassadile tähelepanu pöörata ka väikesematele detailidele – uste, akende, rõdu, sokli, ning miks mitte ka vihmaveerennide värvile. Ideaalis moodustavad kõik need detailid omavahel ühtse terviku, seega on oluline, et valitud sindel sobiks maja värvigammaga.Värvid on üldiselt üsna individuaalsed asjad, kuid mõned kindlad värvid kipuvad kutsuma esile teatud tundeid. Näiteks, kollane – rõõm, soojus, õnnetunne, roheline/sinine – värskus, rahu, punane – armastus, võim, must – elegants, modernsus. Nagu eelnevalt mainitud, välisfassaad ning katus peaksid moodustama harmoonia, täiustades teineteist, mitte üksteise vastu töötama. Ent eelkõige peaks värv meeldima majaomanikule! Lisaks on Owens Corning väljatöötanud programmi, mis aitab visualiseerida milline näeks välja just sinu maja teatud sindliga. Programmis saab proovida erinevaid sindleid olemas olevatel fotodel või laadida üles oma foto, ning reaalsel objektil toone proovida. Kõik selleks, et sindli valik oleks lihtsam kui eales varem, ning et saaksid ise veenduda värvi sobivuses just sinu kodu isepärasustega. https://www.owenscorning.com/roofing/roof-visualizer?src=rfg#top