Uhiuus katus või uus kiht bituumensindlit?

Kas teadsid, et uue katuse installeerimine ei pea olema pikk ja aeganõudev protsess? Eriti kui teie olemasolev katus on juba bituumensindlitest. Kui olete avastanud, et teie praegune katus vajab värskendust, siis ehk olete juba kuulnud, et üks võimalustest on  paigaldada uus kiht bituumensindlit olemasoleva kihi peale. 

 Antud informatsioon vastab tõesti tõele, kuid mitte alati pole tegu just parima ideega. Selles postituses anname nõu millal on uue kihi paigaldamine olemasoleva katusele hea idee ning millal oleks õigem vana katus lammutada ja alustada uue katuse paigaldust nullist. Siin on mõned põhjused miks paljud majaomanikud arvavad, et uue kihi paigaldamine on hea idee - 

-              Vähem kulukam, sest hoiab kokku aluskihi kulutusteltning ei pea tegelema  vana katuse jäätmetega.

-              Vähem vaeva, uue kihi paigaldamine võtab tunduvalt vähem aega kui päris uue katuse paigaldus.

 

-              Näeb sama hea välja ning on sama vastupidav kui päris uus katus, vastab tõele, kuid ainult siis kui uus kiht on õigesti paigaldatud, õiges konditsioonis.

 

-              Omab samapikka garantiid kui uus katus, materjali tootjad pakuvad jätkuvalt garantiid, mis on sama pikk, kui uue katusematerjali paigalduse puhul.

 

-              Omab katust tugevdavaid omadusi,juhul kui olemasolev katus koos tarindiga on vastupidavvõib eeldada, et suure tormi käes onlisanduva kihi näoltegu uue, ning kahekordse kaitsega.



Nagu näha on mitmeid positiivseid tegureid uue katusekihi paigaldusel olemasoleva kihipeale, kuid siiski esineb ka olukordikus on parem või isegi hädavajalik eemaldada vana katus ja asendada see päris uuega.Ehk millal peaks vana katuse maha lammutama ja alustama uut katust nullist?

-              Katusele on paigaldatud juba kaks kihti bituumensindlit. Kahe olemasoleva sindlikihi peale ei soovitata paigaldada kolmandat kihti, sest katuse kandevõime  ning sindlite eripärasus ei võimalda tagada garantiid kolmandale kihile.

 

-              Olemasolevad sindlid on kõrgemad, pöördes või halvas seisus.Uue kihi  paigaldamiseks peab aluskiht olema siledapinnaline. Kui vanad sindlid on “kortsus”,  siis ei ole võimalik paigaldada uut kihti ohutult. Sellises olukorras on õigem eemaldada vana katus, ning alustada uue paigaldust nullist. 

-              Antud maja katus on õrn ja vetruv. Kui katusel kõndides on tunne, et enamus sellest vetrub ja ei ole enam kõige vastupidavam, siis võib tegu olla aluskihtide deformeerumisega, ning selle parandamiseks aitab ainult vana katuse lammutus.

 

-              Olemasolev katus ei peaks uuele raskusele vastu. Bituumensindlid ei näe välja küll eriti rasked, kuid tavalise 200m2 katuse puhul lisandub katusele uue kihiga juba  2,200kg raskust. Kaaludes rohkem kui keskmine auto, seega tuleb kindlaks teha, kas  katuse tarindid on piisavalt tugevad uue kihi paigalduseks.

Küsi TASUTA professionaalset arvamust!

Tänu meile ei pea te ise arvama ega oletama milline samm oleks õige just teie katusele. Kutsu kohale Sindelkatuse OÜ esindaja, ning teeme kindlaks, milline variant on parim just teie katusele.