MODULO dekoratiivkivide paigaldamine

Alates 1984. aastast on Modulo välja töötanud taskukohaseid ning dekoratiivseid kivispooni lahendusi majaomanikele. Tänaseks on Modulost saanud Euroopa suurim kivispoonide tootja ning turuliider. Tehes dekoratiivkivide paigaldamise imelihtsaks, ning olles esimene firma Euroopas kes pakkus kivispoone koos paigaldus komplektiga. Andes ostjale vajaminevad tooted ning vabad käed, et kujundada oma kodu just enda käe järgi. Tõestades, et dekoratiivkivide paigaldamine ei pea olema keeruline ja pikk protsess, ning nõudma professionaalse paigaldaja või müürsepa abi. 

Ka meie usume, et dekoratiivkivi lahendus peaks olema lihtne, kättesaadav ning taskukohane. Ning, et asjad oleks veel lihtsamad pakume lisaks dekoratiivkividele ka paigalduseks vaja minevaid lisatarvikuid – siseseinte liimi, vuugitäidet (heledat,tumedat) ning dekoratiivkivi plaatide kaitsevahendit. Lisaks sellele oleme kokku pannud ka oma dekoratiivkivide paigaldusjuhendi –



ETTEVALMISTUS  

Enne paigalduse alustamist kontrollige, et tugipind oleks kuiv ning heas seisus. Kõrvaldage võimalikud värvi jäägid ning eemaldage vana tapeet. Vältige plaatide paigaldust ebapüsivale tugipinnale (nt. puit,metall, keraamika, niisked kohad) või pinnale, mis on avatud temperatuurile üle 50°C (siseruum) või 70°C (välisseinad). Sobivaks tugipindadeks on kips, kipsplaat, tellised (siseruum), betoon, tuhaplokk, tsementkate (välisseinad). Meie plaadid ei ole mõeldud paigaldamiseks põrandale ja välisseinte pealispinnale. Dekoratiivkivi karbist leiate suure valiku erinevaid plaadimudeleid mitmesugustes värvitoonides, seega soovitame kasutada plaate korraga mitmest karbist. 



 PAIGALDUS 

1.        Joonistage pinnale 50cm vahedega jooned. Plekkide vältimiseks on soovitatav töötada ülevalt allapoole.

2.        Vajadusel eemaldage raspliga plaatide taha jääv üleliigne materjal. 

3.        Kandke sisetingimustes (interior – interjöör) kasutamiseks mõeldud PARMUR®liim või välistingimusteks (interior/exterior product – sise-/välistooted) kasutamiseks kohandatud liim punktidena plaadi tagaküljele. Võite kasutada ka kahekordset liimimist, milleks kandke liimi nii tugipinnale kui ka plaadi tagaküljele. Kahekordne liimimine on kohustuslik sise-/väliskivide puhul! 

4.        Kinnitage plaadid surudes ja rõhtsalt edasi-tagasi liigutades seinale. Vuugitäitega paigaldades jätke plaatide vahele veidi vaba ruumi, vuugitäiteta paigaldades pole ruumi vaja jätta. 

5.        Plaate saab hõlpsasti lõigata hariliku saega. Erilisteks lõigeteks (lülitipesad/kontaktiavad jms) saab kasutada rasplit või rõngassaagi. Sise-/väliskivide lõikamiseks soovitame kasutada nurklihvijat.  (Kui paigaldate dekoratiivkive ilma vuugita, võite edasi liikuda punkt 10. juurde).

6.        Sõltuvalt väljavalitud plaatidest vuukige need PARMUR®seguga 24h peale paigaldamist.

7.        Valmistage vuukimissegu, lõigake koti otsa diagonaalselt 2-3cm suurune avaus ning täitke kott poolenisti seguga. Täitke vuugid kotti pigistades ääreni, hoides kotti seejuures soone põhjas, kokkupuutes seinaga. Juhul kui segu peaks valguma kividele, laske sellel seista ja eemaldage ülejäägid lõpliku lihvi andmisel. 

8.        Kinnitage vuuk vuukrauaga niipea kui segu hakkab kuivama, umbes 1h möödumisel.

9.        Lõppviimistluseks tuleb tavalised vuugid siluda vuugirauaga; ülejäänud tuleb harjata (ärge kasutage metallharja või -käsna).

10.   Plaatide kaitseks mistahes veepritsmete eest kandke plaatidele vee ja õli tõrjeks mõeldud piserdusvahendit MODULO PROTECTION PLAQUETTE de PAREMENT.

Nüüd astuge samm tagasi ning imetlege oma kätetööd! Kuid kui midagi jäi siiski segaseks siis Modulo kodulehelt leiate mitmeid videoid nii vuugiga kui vuukimata, ning sise- kui ka väliskivi paigaldusest. https://modulo.fr/en/installation/